Noordshow 2012 mooiste oude ram 0BS 124

7 ster 200

Welkom op de site van Hoeve Hangoren

Op bezoek bij Ben de Jong

Hokken bij Ben de Jong

Deze week ben ik bij Ben de Jong op bezoek geweest. Ruim van te voren was al afgesproken om bij Ben langs te komen en om dan ook meteen Duitse Hangoren te ruilen.

De reis was ondanks het slechte weer goed verlopen. Één keer per jaar reis ik naar Vogelenzang, waar Ben woont. Hij heeft prachtige Duitse Hangoren in de kleuren chinchilla en konijngrijs. De pelsen zijn bij hem van fraaie kwaliteit. Net als de koppen en de achterhanden. De vorige keer heeft hij een bonte ram en een konijngrijze voedster van mij gekregen in ruil voor een mooie voedster. Dat Ben mooie Duitse Hangoren heeft is min of meer bekend. Misschien net iets meer in Noord Holland dan in de rest van Nederland. Dat komt omdat hij geen autor rijdt dus qua vervoer afhankelijk is anderen.

Ram met dochter  Voedster 
 Ram met dochter  Voedster
Chinchilla voedster Chinchilla ram
Voedster Ram

Deze keer waren twee bonte rammen en 3 jonge hangoortjes (2x konijngrijs en 1x konijngrijs bont) die bij Ben achterbleven. Zelf kreeg ik twee voedsters mee naar huis. Het was weer fijn toeven tussen de hangoren. Voordat ik het in de gaten had was het weer tijd om naar huis te gaan. De terugreis duurde langer dan de heenreis. Maar daar had ik al rekening mee gehouden. 

Konijngrijze voedster  Jonge voedster
Deze voedster is mee naar Spakenburg En ook dit voedstertje is meegegaan

Ben heeft genoeg konijnen om de fok in 2016 goed in te gaan. Hij heeft nog meer dieren, die hij van de hand wil doen. Dus.....

Volgende Tentoonstelling

Als inzender:   Als keurmeester:

Volgend seizoen

LogoOPKV 

 NBT

RHC Show

9 april 2016 

 Als bezoeker:  
   

 

 

Aangesloten bij:

KDLNlogo HFClogo Logobkfv1

Keurweb k