Noordshow 2012 mooiste oude ram 0BS 124

7 ster 200

Welkom op de site van Hoeve Hangoren

Noordshow & Rheinberg 2016

Van 6 t/m 9 januari werd de Noordshow gehouden. Ik had geen dieren ingeschreven daar ik van plan was om op de Championshow in te zenden. Het aantal Duitse Hangoren gaat telkens achteruit qua aantallen.

Reden? Fokkers kiezen tussen de Noordshow en Championshow. Naar beide shows gaan met jouw dieren is geen optie. De dieren zitten vanaf dinsdag in Assen, dat is bij elkaar 4 dagen. Dat is lang en de tijd tussen de Noordshow en de Championshow is dan te kort om voldoende te herstellen. En het virus wat hier en daar de kop op steekt kan ook meespelen. Het feit ligt er in ieder geval. Totaal 56 Duitse Hangoren, dat is te weinig voor zo'n grote show. Verder was alles goed in orde. Prima hal en oranisatie. Ook de raswinnaar was een goede vertegenwoordiger. Een ijzergrauwe ram van G.J. Beusekamp.

Zaterdagochtend was het vroeg op. Om 04:45 uur vertrokken wij uit Bunschoten-Spakenburg. De reis was naar Rheinberg, de Landesverbandschau van Rheinland was het doel. Om 06:30 uur arriveerden wij. Mooi op tijd, er stonden al fokkers voor de deur te wachten. Na binnenkomst direkt naar de kooien om de konijnen te bekijken. Ook hier was voor mij de teleurstelling daar. Slechts 1 konijngrijs bonte ram te koop. Niet naar mijn zin, dus ging er geen mee terug naar Bunschoten. Maatje Wijnand van Kooij kocht een mooie konijngrijze ram. Dus ook hier leek het of het ieder jaar beetje bij beetje minder wordt. Maar altijd is de enthourage bij onze buren groter dan bij ons Nederland. Waar zie je fokkers om 6:30 uur wachten om naar binnen te gaan?

Leuk zijn ook de bekende die je tegenkomt. Wijnand van Kooij, Sam van de Groep, Harmen van de Geest, Alfred Malestein, Harold Adriaans, Jan Bazen, Betsie Put enz...

Zelf kon ik de nodige boodschappen meenemen als kotwannen, drinkflessen en wat speciale korrels voor goede geslachts- en melkgift voor de konijnen. Met name dat laatste wil ik uitproberen. Dus al met al toch een geslaagde reis. 

Volgende Tentoonstelling

Als inzender:   Als keurmeester:

Volgend seizoen

LogoOPKV 

 NBT

RHC Show

9 april 2016 

 Als bezoeker:  
   

 

 

Aangesloten bij:

KDLNlogo HFClogo Logobkfv1

Keurweb k